How to train your dragon


Am reusit sa vizionez acest film 3D. Intr’adevar este un film special, presarat cu efecte 3D care se impletesc de minune cu povestea filmului.

Tema acestui film este sa fii tu insuti, sa lupti pentru ceea ce iti doresti cu adevarat, fara sa iti fie frica sa spui celorlalti. Uneori nu putem rezolva singuri anumite probleme, si avem nevoie de suport.

Teama de a nu ne  fi intelese aceste dorinte poate duce la un esec care se rasfrange asupra mai multor persoane, nu doar asupra noastra. Important este sa descoperim ceea ce ne dorim cu adevarat si sa luptam cu toate fortele pentru a ne indeplini visele.

Filmul prezinta prietenia neobisnuita dintre un copil viking, neam de vanatori de dragoni, si cel mai periculos dragon cunoscut de ei, Furia Noptii. In cursul unui asediu initiat de dragoni asupra satucului situat pe Insula Berk, protagonistul Sughit reuseste sa captureze o Furia Noptii. Fiind cel mai slab dintre vikingi nimeni nu l’a crezut, insa a inceput cautarile si a gasit dragonul capturat, cu intentia sa il omoare. Insa instantaneu  s’a creat o legatura speciala intre ce doi. Pe masura ce timpul trecea cei doi se intelegeau tot mai bine, pana cand Sughit a fost nevoit sa ucida un dragon in fata tuturor satenilor pentru a deveni oficial un vanator de dragoni. Insa pe baza legaturii speciale create intre el si prietenul sau dragon nu a reusit sa ucida dragonul in uralele fericite ale satenilor.

Insa prietenul sau negraitor Furia Noptii este capturat de catre tatal lui Sughit condus de dorinta de a gasi cuibul dragonilor. In cele din urma Sughit si prietenii sai alaturi de care s’a antrenat ajung la locul cuibului dragonilor si in urma unui atac vitejesc reuseste sa il elibereze pe Fura Noptii, ucide capetenia dragonilor cu pretul piciorului stang, si asa reuseste sa isi indeplineasca dorinta ca toti satenii sa nu mai ucida dragoni, ba din contra, sa se imprieteneasca cu ei si sa le inteleaga nevoile.

Animatie, prezentata intr’o modalitate ireala, ilustreaza caracterul nobil al unor dorinte si trasaturi materializate intr’o forma armonioasa in prietenia dintre oameni si cei din jurul lor.

Reclame

4 comentarii

 1. coeus · mai 12, 2010

  Mai scrie si tu ceva nou…

  • The gossip one · mai 12, 2010

   asta cand am si timp si despre ce scrie, nu vreau sa cad in banalitate si sa scriu despre tot ce scriu si ceilalti din blogosfera romaneasca. stii tu vorba aia „mai rarut, ca-i mai dragut” 🙂

 2. romania inedit · aprilie 30, 2010

  E cam SF filmul asta ! Cred ca Avatar a reusit sa creeze o moda !

  • The gossip one · mai 12, 2010

   facand abstractie de SF, este un film cu principii morale, incurajarea ego-ului si lupta pentru propriile aspiratii. nu sa fii ceea ce vor altii, ci sa fii ceea ce iti doresti tu cu adevarat sa fii si sa faci. in spatele SF-ului exista multa semnificatie care trebuie decodificata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s