Romania „te iubesc” – part 3


Din ciclul „Romania – te iubesc”, continuam cu un aspect nu tocmai pozitiv. Romania s’a dovedit a fi a 7-a sursa de spam la nivel mondial in primele 2 luni ale anului 2010. Cota este de 2.53%, iar in clasamentul oraselor, Bucuresti-ul nostru drag si mizer as putea adauga, se situeaza pe locul 8, cu o cota de 1%, potrivit unui studiu al companiei PandaLabs. Totodată, în România sunt înregistrate 3,42% din IP-urile care generează mesaje spam, se arată în studiul realizat de furnizorul de soluţii de securitate informatică. Cea mai importanta sursa de spam la nivel mondial este Brazilia cu o cota de 13.76% din mesaje si 8.6 din IP-uri, urmata indeaproape de India cu 10.98% din mesaje si 8.6% din IP-uri, respectiv Coreea de Sud cu 6.32% din mesaje si 4% din IP-uri.

Pentru realizarea studiului, PandaLabs a analizat cinci milioane de email-uri spam, provenind de la un milion de IP-uri diferite.

Mesajele de tip spam sunt folosite mai ales pentru distribuirea de malware si vanzarea de produse ilegale.

În primele trei luni din 2009, un studiu similar al PandaLabs identifica România pe locul trei în topul celor mai importante surse de spam, fiind la originea a 5,8% din aceste mesaje la nivel mondial. Primele două poziţii erau ocupate în ianaurie-martie 2009 de SUA (11,61%) şi Brazilia (11,5%).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s