Pro si contra Avatar


A trecut ceva timp de cand am vazut filmul, insa nu prea am avut timp de blog in ultima vreme. Voiam sa impartasesc si cu voi experienta 3D. Intr’adevar este o revolutie pentru cinematografie, si cu atat mai mult cu cat vizionezi un film special, precum Avatar. Desi multi sunt cei care au etichetat acest film drept „slab” sau „sub asteptari”, tin sa imi exprim si eu parerea. A fost chiar peste asteptari, extrem de bine realizat, regie excelenta, efecte explozive, iesite din comun. Si cel mai important aspect, filmul chiar a avut un puternic mesaj de transmis, greu de decodificat pentru unii receptori adepti mai degraba ai filmelor gen (si aici am stat putin sa ma gandesc la un exemplu edificator) „Greatest dad in the world”, care sincer a fost un mesaj interesant pentru adolescenti, insa prezentat intr’un „ambalaj” deplorabil. „Avatar” are un mesaj important, de actualitate, transmis intr’o maniera unica, de basm, proiecteaza o lume ireala, perfecta, ceea ce lumea noastra nu va fi niciodata, Pamantul transformandu’se in planeta groazei si a razboaielor. Pentru acest gen de oameni care nu au inteles adevaratul mesaj al filmului „Avatar” le recomand sa il mai vada de vreo 10 ori, eventual cu un tutorial in fata, care sa le explice pe intelesul lor semnificatia fiecarui personaj, fiecarui obiect, sentimentele si trairile personajelor.

Reclame

2 comentarii

  1. iuliansirbu · martie 20, 2010

    intr-adevar, filmul are efecte speciale deosebite si este realizat impecabil. insa, insa, aici e buba: filmul ne prezinta o lume perfecta, sa spunem Edenul biblic, in care oamenii [bine, nu inteleg de ce fiintele alea din film aveau coada – de fapt, am priceput, ca sa ne aduca aminte ca ne tragem din maimuta(bine, nu toti, doar cei care cred ca se trag de acolo)] traiau in comuniune cu animalele, nu consumau decat atat cat aveau nevoie etc. Pamantul nu s-a transformat in planeta groazei si a razboaielor in ultimul timp, asa a fost dintotdeauna, mai exact dupa izgonirea oamenilor din Rai. Si „mesajul important, de actualitate” al filmului care ar fi: sa ne reintoarcem la paganism? Sa ne inchinam Geei, Mama-Natura? Probabil te-a impresionat faptul ca filmul, desi e facut de americani, ii prezinta pe aceeasi americani in postura de personaj negativ, dar totusi nu s-au putut abtine de la transformarea unuia dintre ei in personaj negativ, un fel de mesiah care-si tradeaza neamul pentru a salva o civilizatie doar pentru ca era indragostit de una din pisici?

    In loc de concluzie: sa nu ne lasam pacaliti de ambalaj si de forma, continutul este ceea ce ar trebui sa ne intereseze.

    • The gossip · martie 20, 2010

      pentru mine este un film bun, mesajul de STOP luptelor, rasismelor, bombelor este este puternic. nu m’a impresionat faptul ca americanii se prezinta intr’o ipostaza negativa, ci puritatea anumitor fiinte, distrusa de mizeria sociala. nu este vorba de paganism si nici de reintoarcerea la inchinaciunile fata de Mama-Natura, este pur si simplu vorba de valorile fiecarui om, puritatea acestuia, credinta puternica, nu paganism. intr’adevar daca privim superficial pare paganism si ocultism, insa daca decodifici dincolo de toate astea, ai sa vezi de fapt valorile morale si spirituale pe care acesti „pagani” le au. toti avem aceasta puritate, ne nastem cu ea, insa latrina de societate in care traim ucide ce este mai bun in noi, si doar cei foarte puternici sunt capabili sa isi apere valorile morale si spirituale proprii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s